La Biserica

Posted on 12th May 2013 in Diverse
De mult timp vroiam sa va zic ce si cum cred despre ce se intampla la Biserica si cum “credinciosii” se comporta, dar in acelasi timp am vrut sa aflu si alte pareri.
Mergand acasa, am auzit o mica povestioara care mi-a placut enorm si din care se pot treage cateva concluzii.
Iata despre ce este vorba: undeva, intr-un sat ardelean, un domn total comun domnilor de la tara, dar care nu prea viziteaza Biserica prin interior, se hotaraste ca ar fi momentul.
Ajungand acolo si ascultand la invatamintele preotului, probabil nu dupa mult timp de la sosire, vede o lumanare aprinsa. In timpul acesta, langa el, un reprezentat al institutiei, vegheaza, vegheaza in calitate de gazda pe consateanul care se alfa oarecum langa el. Domnul care vazuse lumanarea se gandeste ca ar fi momentul sa-si aprinda o tigara, drept urmare da curs gestului de aprindere.
Cum gazda vigilenta observa gestul replica:
Fută-tie Dumniezău, da tu in Biserica vrei sa-ţi aprinzi ţâgara?…
Daca aveti urmorul care il am si eu, si daca va puteti imagina ardeleanul cu accentul lui zicand cele de mai sus, va mai las niste puncte pentru a va opri din ras ……………………………..
Asadar, un comentariu: in primu’ si-n primu’ rand eu sincer ma gandesc ca cel care veghea(gazda) sigur are pile acolo sus in ceruri, de si-a permis in Biserica sa spuna: “futa-tie”
In al 2-lea rand omul, sigur, era constient de pacatul pe care consateanul urma sa-l infatuiasca si in plus sunt convins ca stia ca tutunul dauneaza grav sanatatii!
Initial ma gandeam sa va mai spun despre ce si cum cu “credinciosii”, dar nu cred ca mai intereseaza
pe cineva morala, pentru ca o auzim mult prea des si chiar nu se mai intampla nimik- a nu se interpreta
ca sunt pesimist :). Totusi pe scurt vreau sa va zic ceva: imi place cum de Pasti-credinciosii-care au ei in suflet credinta si iubire fata de aproape, isi dau in cap pentru a ajunge sa ia apa sfintita sau nafura(paine sfintita-asa ii zic eu).
Si apropo de apa, va recomand urmatorul documentar desre apa…

https://youtu.be/BfxsT6jq3KQ
comments: 0 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>